Når man går i parterapi, gør man det for at passe på sit forhold. Det er nødvendigt at have et sundt og stabilt forhold til sin partner, som man deler sit liv med og lever sammen med i tykt og tyndt. Og selvom dette kan lyde rigtig nemt og ligetil, så er det det langt fra. Vi mennesker løber ind i udfordringer, selv og sammen med vores partner. Vi kommer til at såre hinanden, vi misforstår hinanden og vi snakker forbi hinanden. Der kan opstå jalouxi og skænderier, der gør at parforholdet bliver svært at være i. Og man kan blive helt i tvivl om man er rigtige sammen og om man skal blive sammen eller man skal gå fra hinanden.

Det er normalt når tingene går skævt

Det er helt normalt, når tingene går skævt. Og mange af de ting, som vi oplever i hverdagen, kan vi sagtens håndtere og komme igennem uden hjælp. Men hvis det er situationer, der opstår igen og igen, og man synes at det eskalerer eller bliver værre og det skaber afstand og utryghed, så er det på tide at kigge på det og se, hvad det skyldes og om det er noget, man kan gøre noget ved. Det hjælper nemlig at sætte ord på det, man oplever. Det hjælper at sætte ord på sine følelser og sine frustrationer og på den måde kanalisere det ud af hovedet og få det sagt højt. Det kan tit afhjælpe problemerne og man kan komme på rette kurs igen ved at tale om det og få en 3. part til at give gode råd, og her er parterapi københavn en rigtig god idé.

Få det frem i lyset

Under parterapien får man mulighed for at tale om tingene og man får mulighed for at få sagt de ting højt, som gør ondt – både fysisk og psykisk. Vi bliver alle sammen meget påvirket af det, vi omgiver os med – på arbejdspladsen, uddannelsesinstitutionen og ens miljø. Der er krav til os alle sammen i dag, krav som vi ofte føler, at vi ikke kan leve op til og som kan virke frustrerende. Disse frustrationer kommer man til at tage med hjem og det kan også gå ud over parforholdet og gøre det hele endnu mere svært.  I løbet af parterapi vil man forsøge at genopbygge tilliden og skabe det nærvær og den tryghed, der er vigtig, når man lever i et parforhold.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *