Når det kommer til kameraløsninger i forhold til overvågning, er der flere muligheder på markedet. Det kan virke uoverskueligt, og som med meget andet teknologi, har teknologien på dette område også udviklet sig løbende. Der opstår derfor hele tiden nye og smartere muligheder, og de er bestemt værd at overveje, i forhold til din kommende overvågningsløsning.

Trådløs IP kamera er en af de nyere opfindelser inden for kameraer og overvågning. Denne type kameraer kører over WiFi, og modsat tidligere modeller, fungerer de også langt mere stabilt. Det er rart, da sikkerhed ikke er til at gå på kompromis med, og der er ganske enkelt ikke plads til udsving eller fejl.

Hvad er fordelene ved et trådløst kamera?

Den oplagte fordel ved et trådløst kamera ligger i navnet. At det er trådløst betyder, at du ikke behøver at skulle tænke på kabler og ledninger på kryds og tværs af rum. Det kan få de fleste til allerede at opgive på forhånd, for det er ganske enkelt en for uoverskuelig opgave at skulle tænke på at trække kabler til forskellige kameraer, og arrangere kabler og ledninger langs fodpaneler og rundt om dørkarme osv.

Der er ganske enkelt ikke nogen manuel forbindelse mellem harddiskoptageren og kameraerne. Du skal dog huske på, at der findes trådløse kamerasystemet både med og uden strøm. Løsningen med strøm kræver, at hver kamera får tilført strøm. Heldigvis er der også den batteridrevne løsning, hvor du har komplet fleksibilitet. Det kræver bare, at kameraerne af og til blot skal oplades.

Det trådløse valg er også oplagt til dig, der allerede nu tænker, at du har behov for at skulle placere kameraer mere atypiske steder. Det kan både være steder, hvor der kun lige er plads til et lille kamera. Det kan også være steder, hvor det enten ikke giver mening, eller ikke er muligt, at tilføre et kabel til kameraet – deraf valget af den batteridrevne løsning.

Hvordan ved jeg, om signalet er godt nok?

Hvis du i første omgang ønsker at teste, om dit WiFi-signal rækker tilstrækkeligt til de steder, hvor du påtænker at placere kameraer, kan du tage din smartphone og gå hen ved det sted, hvor du tænker, at kameraet skal placeres. For at vide, at signalet til det område er stærkt nok, skal styrken på signalet helst være på minimum 80%. Hvis du er i tvivl, eller ender med at sætte et kamera op et sted, hvor signalstyrken er lavere, kan det muligvis stadig sagtens lade sig gøre. Det kan dog have den betydning, at billedet hakker, og at hastigheden på billedet er forsinket.

You may also like

5 thoughts on “Et trådløst kamera til den fleksible løsning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *