Husk at pleje dit parforhold

Ligesom man forkæler med en buket blomster, en god flaske vin eller en forlænget weekend på et luksuriøst hotel med gourmetmad og kvalitetstid, er parterapi et lige så vigtigt element i at vedligeholde et sundt og godt parforhold.

Fejlagtigt sættes parterapi ofte i forbindelse med dårligdom. Par der går i parterapi må derfor være på randen til at blive skilt og ihærdigt forsøge at arbejde sig ud af deres ganske alvorlige problemer. Sådan er virkeligheden dog bare slet ikke.

Parforholdet behøver nemlig slet ikke at hænge i en tynd tråd – tvært i mod. Flere og flere par, der ikke befinder sig i deres parforholds største krise, tilvælger aktivt at passe og pleje forholdet med regelmæssig terapi. 

Fejlagtigt kan man tro, at en parterapeut kun har til formål at løse store, alvorlige problemer. Naturligvis er vedkommende også klædt ganske godt på til den type opgave – men en parterapeut er en lige så god støtte og rådgiver, når parforholdet blot skal ses lidt efter i sømmene. Her kan gives gode råd til bedre kommunikation, der ofte vil spænde ben for mulige konflikter og diskussioner, som vi alle i ny og næ oplever i vores dagligdag. 

Det er ofte langt bedre og nemmere at tage de små, hverdagsagtige problemer i opløbet. At snakke om tingene, inden de hober sig op samt at få et sæt friske og upartiske øjne på sagen. En parterapeuts rolle er ikke at dømme eller at vælge hold – terapeutens fornemmeste rolle er at give jer nogle værktøjer til at blive et endnu stærkere team.

Man bør derfor huske at passe og pleje sit parforhold og huske på at opskriften ikke udelukkende er en god middag eller en buket blomster en gang imellem. Det handler om at tage huske at tage sig selv, sin partner og jeres indbyrdes kærlighed seriøst – og huske at den ikke må forsømmes. 

Parterapi kan derfor ikke blot redde et ægteskab, der er på skæv kurs – det kan også livsforlænge, forbedre og stabilisere ganske velfungerende parforhold endnu mere. At få rygsækken fyldt med værktøjer og redskaber til at håndtere fremtidige konflikter og skabe et rum, hvor kommunikationen er mere flydende, gør ofte både hverdagen og parforholdet meget, meget bedre!

Så bor du i Aarhus eller omegn vil jeg bestemt anbefale dig, at du tager din partner under armen, således I sammen kan sikre et forsat lykkeligt og kærlighedsfuldt parforhold. Man vil altid gå styrket fra Parterapi Aarhus

 

 

You may also like

5 thoughts on “Skab grobund for et livslangt og lykkeligt parforhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *