Indhold

I denne guide kommer vi ind på et af de mest populære kortspil, som du kan spille direkte fra din computer. Hos SpilleXpert kan du desuden finde yderligere tips til gode kortspil, som du i øvrigt kan spille..

Kabalen

Kortspillet kaldes også 7 kabale, og er bygget op omkring fire forskellige typer af bunker. Bordet, hvor der skal være syv bunker af kort. Fundamentet, som består af fire bunker, der hver især repræsenterer hjerter, spar, ruder og klør kulørne. Lagerbunken, hvor du kan trække et kort fra samt bunken, hvor de kort som du ikke kan bruge ryger hen i.

For at danne bordet skal der oprettes de syv bunker. Start fra venstre mod højre, placer det første kort med forsiden opad for at lave den første bunke, del et kort med forsiden nedad til de næste seks bunker. Start igen fra venstre mod højre, læg et kort med forsiden opad på den anden bunke og del et kort med forsiden nedad på bunkerne tre til syv. Start igen fra venstre mod højre, læg et kort med forsiden opad på den tredje bunke og del et kort med forsiden nedad på bunkerne fire til syv. Fortsæt dette mønster, indtil bunke syv har ét kort opad på toppen af ​​en bunke med seks kort nedad. De resterende kort udgør bunken over bordet. Når du starter, har fundamentet og affaldsbunken ingen kort.

Den indledende sammensætning af kort kan ændres ved at bygge ovenpå – altså overføre kort mellem kortene med billedsiden opad på bordet. Visse kort på bordet kan spilles på én gang, mens andre muligvis ikke bliver spillet, før visse blokerende kort fjernes. For eksempel, af de syv kort, der vender opad på bordet, hvis et er et ni og et andet er et ti, kan du overføre de ni til oven på de ti for at begynde at bygge den bunke i rækkefølgem. Da du har flyttet de ni fra en af ​​de syv bunker, har du nu blokeret kortet med forsiden ned, og dette kort kan vendes og er nu med i spil.

Når du overfører kort på tableauet og begynder at opbygge sekvenser, hvis du afdækker et es, skal esset placeres i en af ​​fundamentbunkerne. Fundamenterne bygges efter kulør og i rækkefølge fra es til konge.

Hvis der skabes en ledig plads på tableauet ved fjernelse af kort andetsteds, kaldes det et rum. Hvis der oprettes et mellemrum, kan det kun udfyldes med en konge. At fylde et rum med en konge kan potentielt fjerne blokeringen af ​​et af kortene med billedsiden nedad i en anden bunke i tableauet.

Fortsæt med at overføre kort på bordet og bringe kort i spil fra lagerbunken, indtil alle kortene er bygget i kulørssekvenser for at vinde.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *