Du bruger oceaner af tid ved dit skrivebord ude eller hjemme. Alle ugens dage fra tidlig morgen til eftermiddag, på nær frokost og enkelte møder, sidder du ved dit bord, foran din pc, mus og telefon og løser dagens opgaver. Vi har alle brug for at have noget på vores skrivebord, der enten varmer os om hjertet – for eksempel billeder af vores kære eller kæledyr, minder os om hvordan vi gerne vil leve vores liv, for eksempel små postkort med citater, eller noget som får os til at tænke kreativt og det kunne være Newtons Vugge.

Hvad er Newtons Vugge for en ting

Newston Vugge er en genstand du kan have stående på bordet, som du sikkert har set i mange film. Det er en genstand, som har til formål at vise en af Newtons naturlove om bevarelse af energi og momentum. Den er lavet sådan, så det både er en god ’ice breaker’ men også en spændende leg, som du kan kigge på i lang tid.  Den er lavet sådan at kuglerne sviger frem og tilbage på en symmetrisk måde og energi bevares fordi bevægelsesmængden genererer elastiske stød. Hvis det ikke var for vindmodstand og andre faktorer i luft og rum, så ville den faktisk fortsætte med at svinge frem og tilbage for evigt. Det vil sige at der faktisk overføres energi gennem kuglerne, hver eneste gang, de rammer hinanden. Så når du tager fat i en kugle i den ene ende og slipper kuglen, vil den ramme den næste kugle og energien vil bevæge sig gennem kuglen og videreføres til den næste kugle i rækken. Det er rart at have noget på sit bord, der kan få tankerne til at cirkulere, får kreativiteten til at få frit spil og til at blive ’hypnotiseret’ i få sekunder eller lignende for at få strøm til kasketten igen.

Sjovere end så meget andet du kan have stående på bordet

Du kan helt sikkert finde andre sjove genstande at have stående på dit bord, så som en ’hoptimist’ som de sidste par år er blevet meget populært eller en superheltefigur, som skal repræsentere dig som person. Men Newtons Vugge har en effekt på dig, som få andre ting har og man kommer næsten i en meditativ tilstand, når man kigger på den. Der laves mange forskellige modeller og farver, du kan få en luksusudgave i højkvalitet eller købe en lidt billigere, som har samme funktion.

You may also like

5 thoughts on “Den perfekte gave til skrivebordet får dig til at tænke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *