Der findes et hav af tv-programmer, som handler om at tabe sig. Leve sundere, veje mindre, spise mere grønt og mindre fedt. Vi kender nærmest programmerne til hudløshed.

De kører hver sæson og deltagerne får næsten altid det samme at vide: bevæg dig og drop fedtet, alkoholen og sukkeret. Men hvorfor er det vi bliver ved med at se disse programmer om sundhed? Måske fordi vi godt ved, at vi selv har brug for at gøre noget ved vores egen sundhed og vi håber, at DENNE GANG vil vi få nogle fif og gode råd, der gør, at vi endelig kan tabe os og leve sundere. Men livet er lidt mere komplekst end det.

Fordi det er jo ikke fordi vi ikke ved at vi skal bevæge os – det ved vi jo. Det er heller ikke fordi vi ikke ved at vi skal spise frugt og grønt – det ved vi da også. Så hvad fan… er problemet? Problemet er, at det er svært at ændre noget ved den menneskelig adfærd. Det kræver rigtig meget energi at ændre på noget, som vi er vant til at gøre.

Og som vi måske gør, fordi det får os til at føle os bedre tilpas, giver os tryghed i en utryg verden og får os til at føle os bedre tilpas. Sundhed er en svær størrelse, og det er derfor, at der bliver ved med at være programmer om det og vi bliver ved med at kigge med. Fordi det handler ikke kun om vores mad og drikkevarer, det handler om hele vores liv. Om det forhold vi har til mad, men i høj grad også om det forhold, vi har til os selv. For hvis man elsker sig selv, så behandler man også sig selv bedre.

Hvis man ikke elsker sig selv, har man tendens til at træffe dårlige beslutninger. Og selvfølgelig kan man også have et fint liv, have et fint forhold til sit ’selv’, men føle sig stresset og udkørt og derfor ikke får spist sundt og ikke får trænet. Eller måske er tiden ikke til det. Hvis man er alene med sit barn eller sine børn, så kan det være ekstra svært. Det kræver energi at ændre ting i sit liv.

Men når man kan se resultaterne for sig, så bliver det nemmere at komme i gang og forbedre sig selv. Lev det liv, du drømmer om, så du ikke tænker tilbage og fortryder.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk

You may also like

8 thoughts on “Er din krop sund eller usund?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *