Skal du til at stifte selskab? Hvilken form er mest velegnet til dit formål? Måske er det et holdingselskab, som passer til dig? Få grundig information om dine muligheder her: opret holdingselskab

Hvad er et holdingselskab?

Et holdingselskab er kort sagt et selskab, som har kapitalandele i andre virksomheder, hvor selve virksomhedsdriften foregår.

Det vil sige at det ikke er en selvstændig selskabsform, men derimod sædvanligvis stiftet som et aktieselskab eller et anpartsselskab.

Fordelen ved et holdingselskab er f.eks., hvis du i forvejen ejer aktier/anparter i et selskab personligt. I forbindelse med et salg eller generationsskifte kan du dermed undgå personlig beskatning. 

Sådan opretter du nemt et holdingselskab

Du skal starte med at stifte holdingselskabet. I tilfælde af flere ejere, er det en god ide at stifte et holdingselskab for hver ejer. 

Da et holdingselskab ikke er en selskabsform i sig selv, men blot en betegnelse for selve strukturen, kan et holdingselskab derfor være et ApS eller et A/S. 

Husk at vælge Formålsbestemmelse for holdingselskab under Formål. Derefter vælger du den rigtige branchekode for holdingselskabet. 

Husk at angive dig selv som ejer og stifteren. 

Der er forskellige kapitalkrav for selskabsformerne: 

– A/S stiftes med en kapital på minimum 400.000 kr. 

– ApS kan stiftes med en kapital på minimum 40.000 kr. 

Registrering af holdingselskabet

Når selskabsdokumenterne er færdige, registreres selskabet hos Erhvervsstyrelsen, så det kan blive gyldigt. Du kan enten lade et advokatfirma stå for registreringen: opret holdingselskab eller gøre det selv. 

Derefter stiftes driftsselskabet

Med holdingselskabet på plads, skal driftsselskabet derefter stiftes. Du står som personlig ejer af holdingselskabet, men ved stiftelsen af driftselskabet, skal du angive holdingselskabet som stifter og ejer af driftsselskabet. 

Registrer driftsselskabet

Nu registreres driftsselskabet hos Erhvervsstyrelsen, på samme måde som holdingselskabet, det kan du naturligvis også få hjælp til ved en advokat. 

Fordele ved et holdingselskab

Der er en række fordele ved denne selskabsform, som du kan nyde godt af:

1. Du kan nemmere håndtere udbytte, hvis der er flere ejere

Når hver ejer har sit eget holdingselskab, får hver overført årets udbytte. Driftselsskabet påvirkes ikke af hvordan ejerne beslutter at bruge udbyttet. 

2. Undgå personbeskatning ved udbytte

Du skal ikke betale personskat af selskabets udbytte. 

3. Ingen personbeskatning ved salg

Hvis du sælger dit selskab, kan udbyttet overføres skattefrit til holdingselskabet. 

4. Ved konkurs beholdes overskud

Hvis driftselsskabet går konkurs i det 4. år, kan du beholde overskud, der er overført fra driftsselskabet i 1., 2. og 3. år til holdingselskabet. 

You may also like

11 thoughts on “Sådan opretter du nemt et holdingselskab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *