Danmark er en af de lande i scandinavien (og resten af verdenen for den sags skyld) der har fået skabt et arbejdsmiljø for iværksættere og enkeltmandsvirksomheder. Alle steder vi kigger hen i dagens Danmark ser vi et eller andet med iværksætteri. 

Hvis ikke det er Jesper Buch der blivet tosset over en middelmådig idé på fjernsynet, så er det Tommy Ahlers der står med bar mave i parliamentet – iværksættere er nogle sære snegle og det forstår man til en vis grad måske også godt – de er enormt presset mennesker der ikke har alverdens tid til at forklare hvorfor de gør som de gør – de ved bare at det virker.

En utaknemmelig branche, men store belønninger

Iværksætter kan være en af de mest belønnende rejser man kan drage ud på, det kan også være en af de mest forfærdelige oplevelser for andre. Der er nogle ting man som iværksætter skal være klar til, det indebærer kold kanvas (som er virkelig utaknemmeligt), kaffemøder og selvfølgelig diverse regnskaber, budgetter og (hvis du er god) en lang række fakturaer. 

Hvis du står på randen til at springe ud som iværksætter, så går du garanteret med overvejelser om hvorvidt du burde anskaffe dig selv et regnskabsprogram der kan hjælpe dig med at holde styr på din økonomi i virksomheden, eller om du måske burde outsource det med de tal der, til en der har lidt bedre styr på det – som en revisor. Revisorere koster til gengæld penge, noget mange iværksættere heller ikke har meget af. 

Jeg har lavet en liste over overvejelser du bør og kan tage dig, før du kaster penge efter en revisor. Der findes nemlig et nemt regnskabsprogram for alle derude, som du bør kende til.

Regnskabssoftware – velkommen til 2020

Selvom regnskabssoftware er lidt ældre en dét, så er der stadig noget om snakken. Før du går ud over spenderer på en revisor der lige plotter tallene ind et par gange årligt, så bør du kigge mod diverse software der kunne hjælpe med selsamme. 

Programmer som billy, dinero, Visma og så videre er bare nogle af utroligt mange programmer. Rådet herfra er så; prøv lige et par forskellige af de regnskabssoftware af, før du går ud og investerer i den revisor der. Hvis du har bare en smule kunnen med tal, så er der gode chancer for at du ville kunne styre økonomien i din mindre nyopstartet virksomhed helt selv – og det er penge sparet.

You may also like

8 thoughts on “Skal jeg vælge revisor eller regnskabsprogram?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *