Det er let at lade sig rive med og blive bange for Coronavirussen og dermed opføre sig uhensigtmæssigt i forhold til hvad der reelt er passende. Coronavirussen smitter ikke mere end en almindelig influenza, men da det er en ny virus, har vi ikke opbygget samme modstand som vi har mod en influenza. Det er det der gør visussen så farlig, især hvis du høre til dem, der har et nedsat imunforsvar. Klik her hvis du vil læse mere.

Det er antallet der gør det

Det er altså ikke at corona smitter mere, men vores manglende imunforsvar der er problemet, samtidig med at der desværre er mange der har et svækket imunforsvar. Der findes flere hundrede tusinde mennesker, der har et svækket imunforsvar og det er dem vi skal være særlig opmærksomme på at beskytte, så de ikke bliver smittet. Hvis man bliver smittet, får man en grim lungebetændelse og det kan være nødvendigt at blive lagt i respirator og hvis virusen spreder sig, vil der ikke være nok respiratorer til alle.

Hvad kan du gøre for at hjælpe

Hvis du vil være med til at hjælpe at smitten ikke spreder sig, er det vigtigt at du husker at vaske dine hænder og bruger håndsprit. Du skal prøve at undgå at røre ved dit ansigt især dine øjne, næse og mund. Har du brug for at hoste, bør du gøre det i dit ærme og ikke i din hånd.

Samtidig skal du undgå mennesker der er i risikogruppen, hvis du har været i kontakt med mennesker, der har været udsat for smitte. Dermed undgår du at udsætte dem for fare. Det gælder desværre også for mennesker der har brug for ekstra meget opmærksomhed, som syge og ældre på plejehjem. 

Hvis du mener du er smittet

Hvis du har været udsat for smitte eller er begyndt at få syntomer på at du er smittet, som feber og hoste bør du ringe til din læge. Det er vigtigt at du ikke tager på hospitalet og udsætter en masse mennesker for smitte. Hvis lægen vurdere det, vil du enten blive sat i karantæne eller i isolation i en periode for at sikre at du ikke er smittet. 

You may also like

7 thoughts on “Lær og lær mere om Coronavirus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *