Der findes mange slags ure, og det kan være vanskeligt at vælge det rigtige ur, som passer til din personlige stil og behov. Uret er stadigt populært, på trods af mobiltelefonens indtog, fordi det er et smykke, eller måske endda et samlerobjekt, som kan holde i mange år og få særlig betydning for ejeren. 

Hvis du vil have et stort udvalg af ure, som matcher enhver stil og smag, kan du tjekke dette: Fede billige ure over 400 modeller på lager

Her er nogle gode råd til at vælge det ur, der passer til dig:

Quartz eller mekanisk?

Det kan være en fordel at overveje om mekanikken i dit ur skal være quartz eller mekanisk.

For ursamlere og andre feinsmeckere vil førstevalget være et mekanisk ur, fordi håndværket og mekanikken i uret er af højeste kvalitet. Et mekanisk ur rummer et imponerende mængde håndværk og består af særdeles gedigne materialer.

Du kan købe uret og lade det gå i arv til dine børn. Eller købe et mekanisk ur for at markere særlige begivenheder, f.eks. runde fødselsdage eller bryllup. For det mekaniske ur er meget holdbart og af høj kvalitet. De fleste mekaniske ure skal dog trækkes op og er ikke 100% præcise mht. tidsangivelse.

Vælg et mekanisk ur, hvis du vil have et unikt ur lavet af virkelig god kvalitet. Levetiden er i princippet uendelig, da producenterne ikke stopper med at lave reservedele til uret.  

Omvendt er quartz-ure også af fornuftig, udmærket kvalitet og prislaget er lavere og derfor til at betale sig fra. Og du kan være sikker på, at uret bliver ved med at vise tiden helt præcist. når uret er quartz. Uret kører på batteri helt automatisk, og skal ikke trækkes op. Regn med at batterilevetiden på et quartz-ur er lavere end på et mekanisk. Uret kan dog sagtens køre et par år på batteriet, hvis man undlader at bruge de mere avancerede funktioner, såsom GPS, hele tiden.

Du kan vælge quartz-uret, hvis du gerne vil have et udmærket ur til en fornuftig pris.  

Skal uret bare vise tiden eller være mere avanceret?

Endelig kan du overveje, om uret blot skal vise tidspunkt og matche den stil, du foretrækker? Eller måske vil du gerne vil have flere funktioner? Hvis du har nogle særlige ønsker til dit ur, kan du investere i et ur med forskellige funktioner:

  • Kalender med ugedag og måned
  • Stopur
  • Samtidig visning af flere tidszoner
  • GPS og kompas
  • Dybdemåler, f.eks til dykning

 

You may also like

6 thoughts on “Sådan vælger du et lækkert herreur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *