Sri Lanka er for mange mennesker en ukendt rejse destination, men gennem de sidste par år er den dog blevet mere populær. For mange mennesker er Sri Lanka forholdsvis ukendt, hvilket vi vil prøve at lave lidt om på i dette indlæg. 

 

Selvom man måske har hørt lidt om landet – så er det stadig de færreste danskere, som rent faktisk kender mere til det end et par enkelte nyhedsklip derfra. 

 

En eksotisk oase
Sri Lanka er en ø der er placeret i Det Indiske Ocean lidt ude for Indien – Sri Lanka består af en hovedø samt et antal mindre småøer. Både hovedøen samt de mindre tilstødende øer er oaser som man nærmest kun kan tænke sig til. 
Det er de fineste sandstrande med det klareste vand – man skulle tro at det var en Bounty reklame. 

Udover de fine strande rummer Sri Lanka også en masse natur – blandt andet i form af en masse skov, som huser alverdens dyr. Det er blandt andet muligt at komme på en tur ud og se vilde elefanter. 

 

Sikkerheden i Sri Lanka?

Mange europæere kan sikkert huske borgerkrigen i Sri Lanka – den stoppede dog i 2009 og siden da, har landet været antaget som sikkert uden at man har oplevet de store uroligheder. Det er helt klart med til at gøre Sri Lanka til en populær rejsedestination igen. 

Man kan dog stadig opleve levn fra krigen – det ser man blandt andet ved militær og vejkontroller, men som turist kører du lige i gennem. Yderligere vil du stadig kunne se skilte der advare om landminer rundt omkring i landet. Under krigen bliver der flittigt brugt landminer, som desværre ikke er fjernet endnu. Derfor skal man stadig tage skiltene seriøse. Der er derfor intet at frygte ved en Lækker rejse til Sri Lanka

 

Hvordan kommer man til Sri Lanka?

For at komme til Sri Lanka er man nødt til at flyve – der går som udgangspunkt ikke nogen ruter direkte mellem Danmark og Sri Lanka. Det er dog muligt at komme derned med en enkelt mellemlanding. 

Typisk vil det være nødvendigt for dig at mellemlande i enten Doha eller Dubai – som uden tvivl er to af verdens største hubs når det kommer til mellemlandinger med fly. Det er muligt at komme til destinationer stortset over hele verdenen ved at flyve gennem disse to lufthavne. 

 

Det er også klart nogle af de største lufthavne, så selvom du måtte have et par timers vente tid der – så frygt ej. Der er masser af muligheder for både afslapning og aktiviteter til at slå tiden ihjel. 

You may also like

8 thoughts on “Nyttig information om rejser til Sri Lanka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *