Normalt er det at stå i RKI, det samme som at det er umuligt at låne penge, få et dankort og de færreste banker har lyst til at snakke med dig. Det er dog stadig muligt at tage et kviklån trods RKI hos nogle af online udbyderene af kviklån. Du skal være opmærksom på, at betingelserne er markant anderledes end ellers og det vil bero på en individuel kreditvurdering. Samtidig vil du kunne forvente, at du skal betale en lang høj rente end normalt. 

Start med at få et overblik over din økonomi

Inden du tager et kviklån, er det en god ide at starte med at få et overblik over hvad du har af indtægter og udgifter. Det vil fortælle dig, hvad du har af muligheder for at tilbage betale hver måned. Det er en god ide at lægge et realistisk budget, som også tager forbehold for uventede udgifter og at der skal være lide råderum til lidt sjovt. En lang periode, hvor man ikke har en krone til overs er noget de færreste kan.

Når du nu er igang med at gennemgå din økonomi, er det en god ide at se om det er muligt at slå nogle lån sammen og få et stort frem for mange små. Det plejer at være billigere at have et stort lån, end flere små og det giver også muligheden for at betale de lån ud, som du har misvedligeholdt og som er skyld i at du står i RKI. Det er ikke sikkert at din online bank siger ja, men det er værd at prøve og det er derfor værd at lave et godt forarbejde.

Hvad er RKI

RKI er Danmarks største oversigt over dårlige betalere og benyttes af danske virksomhedere og banker til at vurdere din kreditværdighed. Jo mere gæld jo mindre er din kreditværdighed. Når du har betalt din gæld, bliver du slettet igen og du vil igen kunne tage et lån på lige fod med alle andre. Du kan kun stå i RKI, hvis du skylder mere end 200 kr. Du kan stå i RKI i 5 år. Efter 5 år bliver dit navn slettet fra registeret, med mindre du har en anden gæld, du ikke har betalt.

You may also like

7 thoughts on “Tag et kviklån trods RKI

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *